Problem in Received-Header

Giganews Newsgroups
Subject: Problem in Received-Header
Posted by:  Master Surfer (mastersurfer…@web.de)
Date: Sat, 22 Mar 2008

Hello,

i'm using the current development snapshot of indy 10.

when i'm receiving am mail from the external mailserver, i get a problem
in the header in the received-line indy is adding when proccessing the
mail. the external server hostname is not looked up correct.

this looks like that:

*begin snippet*
Received: from 6IoUAfSivusPg8VClGLqapI4\[192.112.35.3]
(helo=[192.112.35.3]) by myserver.local[10.118.108.1] with esmtp
(MyMailServer 1.3)
*end snippet*

or

*begin snippet*
Received: from dBe3X8/4/wDAPXN3xm/58fh9
/wCBN7/8aoz8ZP8Anw+H3/gTe/8AxqvI/wDhIf2ff+hf8S/+B13/APJVH/CQ/s+/9C/4l/8AA67/
APkqj+ypf9Az/wDBf/3Qft3/AD/j/wAA9c3fGb/nx+H3/gTe/wDxqjd8Zv8Anx+H3/gTe/8AxqvI
/wDhIf2ff+hf8S/+B13/APJVH/CQ/s+/9C/4l/8AA67/APkqj+y3/wBAz/8ABf8A90D26/n/AB/4
B2nxJHjs2OjT+NrPwynhy31m1m1BtLmuHfYrMvzrKirs3MG/3gtdxrPiuC18UeHdHsWtLxdXeUS7
H3NFEsTOr7V/h42/N6/LXiL6/wDs9lWEvh7xGVPy4a8uz/7dV1Hw/wDE3ghb5tO+FPgaefW5U2K1
3KqbV/2pZXdtv+ytXVyyVaMIKjK6vbSy16/E9iadZXeqM3XfiRqXwr8U614U8OwK2mi8+1RR5wsJ
ljRmRR2AbJ/GivdfAPwy07TtGlk8VW9lrWuX9y95fXDxZUSOANiZ6IoUAfSivusPg8VClGLqapI4
5VIN7H//2Q==
------=_Part_3540_241827.1206171610133--

..
/AIl/8Drv/wCS
qP7Lf/QM/wDwX/8AdA9uv5/x/wCAeuZ+M3/Ph8Pv/Am//wDjVGfjN/z4fD7/AMCb/wD+NV5H/wAJ
D+z7/wBC/wCJf/A67/8Akqj/AISH9n3/AKF/xL/4HXf/AMlUf2W/+gZ/+C//ALoL26/n/H/gHrmf
jN/z4fD7/wACb/8A+NUZ+M3/AD4fD7/wJv8A/wCNV5H/AMJD+z7/ANC/4l/8Drv/AOSqP+Eh/Z9/
6F/xL/4HXf8A8lUf2W/+gZ/+C/8A7oP26/n/AB/4B65n4zf8+Hw+/wDAm/8A/jVGfjN/z4fD7/wJ
v/8A41Xkf/CQ/s+/9C/4l/8AA67/APkqj/hIf2ff+hf8S/8Agdd//JVH9lv/AK[192.112.35.3]
(helo=[192.112.35.3]) by myserver.local[10.118.108.1] with esmtp
(MyMailServer 1.3)
*end snippet*

Some time ago, the hostname lookup returned "unknown", because there is
no name available. the $hostname is now filled with some other chars. in
the second example all these chars is the end of one attachment.

where is the problem? must i change anything in my code - or is this a
bug in indy dev snapshot?

thanks for reply.

greets

Replies